Vrienden van het PC

Het Pastoraal Café is één maal per maand (1e maandagmiddag) open en dat is niet veel als je een mens bent met psychiatrische problemen.

Nu de bezuinigingen toeslaan zouden wij graag meer voor hen willen betekenen en daarvoor nieuwe activiteiten gaan ontwikkelen en opstarten. Inmiddels draait dit Pastoraal Café al 6 jaar en heeft het zijn bestaan bewezen. Hoewel de vrijwilligers en de professionals voor niets werken, zijn er toch kosten verbonden aan het open houden van het PC. De koffie, thee, koek, iets extra's moet wel betaald worden.

's Zomers proberen wij extra aandacht aan deze groep mensen te geven door bv drie keer een middag uit te organiseren, omdat veel bezoekers helemaal geen mogelijkheid hebben om met vakantie te gaan. Daarnaast organiseren wij eenmaal in de twee jaar ook een avond voor mantelzorgers van mensen met een psychiatrische aandoening. Dit wordt erg op prijs gesteld. Eén keer een avondje uit waarbij er aandacht is voor de zorg en problematiek waarmee men ongewild is geconfronteerd. Met een lach en een traan worden psychiatrische onderwerpen op toneel neergezet. Zo herkenbaar voor de mantelzorger.

Om het Pastoraal Café te kunnen blijven exploiteren en de theateravonden te kunnen blijven organiseren is de Stichting Kerken en Psychiatrie opgericht, een stichting met de ANBI-status. Door die status is het voor bedrijven en particulieren fiscaal aantrekkelijk om geld te doneren. Meer informatie hierover vind u hier. U kunt het werk van de stichting steunen door "vriend" te worden. Geef u op als "Vriend van het PC" en doneer jaarlijks een bedrag aan de stichting. Rek.nr: 1163.77.445 Rabobank. U kunt zich opgeven door het formulier hiernaast in te vullen. Wij nemen dan snel contact met u op.